Daikin SIbiu / Aer conditionat Daikin Sibiu / Climatizare Daikin Sibiu - Aer conditionat Daikin Sibiu-Clima Daikin Sibiu

Program
9.00 - 17.00 Luni-Vineri

Contact
0369.80.77.66(fix)
0741.47.93.32(mobil)
0740.84.45.22(service)

dealer daikin sibiu
DISTRIBUITOR OFICIAL
iceberg srl
Du-te la conținut


Soluţii pentru fiecare nevoie de climatizare
La Iceberg cu ajutorul Daikin, oferim cea mai largă selecţie de soluţii de încălzire şi răcire pentru a satisface toate mediile şi preferinţele personale. Aflaţi mai multe despre opţiunile disponibile prin alegerea unei aplicaţii.

CONTACT 0369.80.77.66

Daikin Sibiu-Intrebari Aer Conditionat

Cateva raspunsuri la cele mai frecvente intrebari despre aparatele de aer conditionat Daikin.

Ce se poate spune în legătură cu legionella?

Ce se poate spune în legătură cu legionella?
Bacteria legionella se găseşte în apă în mod obişnuit. Temperatura are o mare importanţă pentru dezvoltarea legionellei. Mai ales temperaturile între 40 şi 50 °C pot să ducă la colonizarea bacteriilor.
Întrucât Daikin nu utilizează apă în sistemele sale de aer condiţionat, nu se pot provoca vătămări oamenilor. În sistemele cu apă răcită pentru scopuri industriale, bacteria legionella nu poate să reziste din cauza temperaturii scăzute a apei din circuitul închis.
Principiul Daikin privind apa potabilă
Toate sistemele Daikin care produc apă caldă menajeră sunt echipate cu un rezervor antilegionella şi sunt prevăzute cu un ciclu de dezinfectare săptămânal, care împiedică dezvoltarea bacteriilor în apa stocată. Totuşi, unele dintre aceste rezervoare de apă caldă se bazează pe principiul curgerii, ceea ce înseamnă că nu este necesară o dezinfectare termică săptămânală.
Dacă doriţi să fiţi absolut sigur că apa este potabilă, consultaţi boilerul nostru ECH20. Spre deosebire de încălzitoarele de apă tradiţionale, boilerul ECH20 încălzeşte instantaneu apa care trece prin rezervor. Acest proces evită stocarea prelungită a apei şi măreşte substanţial siguranţa şi calitatea apei dvs. calde. Prevăzută cu un boiler antilegionella, pompa noastră de căldură pentru apă caldă menajeră ECH20 garantează că aveţi întotdeauna apă fierbinte proaspătă şi sănătoasă.

Ce este tehnologia inverter?

Ce este tehnologia inverter?
Tehnologia inverter este integrată în unitatea exterioară. Ea poate fi comparată cu tehnologia dintr-o maşină: „Cu cât apeşi mai tare pedala de acceleraţie, cu atât mergi mai repede.”
O unitate inverter îşi va mări treptat capacitatea în funcţie de valoarea necesară în cameră pentru răcirea sau încălzirea acesteia. Unităţile fără inverter pot fi comparate cu pornirea sau oprirea unei lămpi. La pornirea acestui tip de unitate, aceasta va începe să funcţioneze la sarcină maximă.
Avantajele tehnologiei inverter:
 • Atinge mult mai rapid temperatura de confort pe care o doreşti
 • Timpul de pornire este redus cu 1/3
 • Economiseşte multă energie şi mulţi bani: Consum de energie cu 30% mai scăzut
 • Evită ciclarea compresorului, ceea ce înseamnă că nu există vârfuri de tensiune
 • Costul consumului de energie este redus cu 1/3 (în comparaţie cu unităţile normale pornit/oprit)
 • Nu există fluctuaţii de temperatură

Aerul condiţionat vă poate îmbolnăvi?

Aerul condiţionat vă poate îmbolnăvi?
Numai un sistem de aer condiţionat întreţinut în mod necorespunzător te poate îmbolnăvi. Un sistem de aer condiţionat bine întreţinut nu poate decât să contribuie la un mediu sănătos.
Umiditatea
Deoarece controlează nivelurile umidităţii, dezvoltarea acarienilor din praf şi a mucegaiurilor este redusă. Sistemul de aer condiţionat menţine nivelurile de umiditate la 40 - 60%, lucru pozitiv pentru persoanele cu alergii.
Ventilaţia
Sistemul de aer condiţionat poate avea ventilaţie integrată. Ventilaţia mecanică devine tot mai importantă din cauza modului în care casele sunt construite actualmente. Alimentarea cu aer proaspăt va preveni sindromul răului provocat de clădiri.
Filtrarea
Toate unităţile sunt echipate cu un filtru. În funcţie de tipul de sistem şi de nevoile clientului, tipul filtrului va fi diferit. Eficienţa unui filtru merge de la colectarea prafului şi a particulelor până la colectarea prafului fin şi a polenului, a bacteriilor, viruşilor şi mirosurilor neplăcute, chiar a microbilor şi fumului.
Este esenţial să înlocuieşti filtrele la o perioadă fixă. Dacă înlocuieşti filtrele prea târziu, rişti ca filtrele suprasaturate să înceapă să distribuie bacteriile în loc să le colecteze.
Curenţii de aer
Dacă echipamentul este selectat în mod corespunzător, atunci nu se vor forma curenţi de aer. Aceasta cade în sarcina specialiştilor şi trebuie calculată de un instalator. Un sistem cu o capacitate prea scăzută nu va putea să atingă temperatura dorită. Un sistem cu o capacitate prea mare va conduce la curenţi de aer şi temperaturi fluctuante.

Ce este o pompa de caldura?

Ce este o pompa de caldura?
O pompă de căldură extrage energia temperaturii scăzute din mediul ambiant şi creşte temperatura acestuia în scop de încălzire. Eficienţele pompei de căldură sunt considerate, de obicei, ca un coeficient de performanţă al sistemului, care variază, de regulă, între 3 şi 5. Cu alte cuvinte, extragerea căldurii din surse regenerabile necesită doar 1 kW de energie electrică pentru a genera o cantitate de căldură între 3 şi 5 kW. Prin urmare, sistemele de pompe de căldură sunt de 3 - 5 ori mai eficiente decât centralele pe combustibili fosili şi sunt mai mult decât capabile să încălzească complet o locuinţă, chiar în timpul celor mai scăzute temperaturi de iarnă. Popularitatea tot mai mare a acestor sisteme de încălzire este reflectată de utilizarea lor cu foarte mult succes în climatele reci din Scandinavia.


Ce este catechina?

Ce este catechina?
Catechina este o substanţă naturală antibacteriană, derivată din frunzele de ceai, care ucide germenii ce se pot lipi de aceste particule.

Suprafaţa de filtrare a filtrului cutat este de aproximativ 1,5 ori mai mare decât cea a unui filtru plat convenţional.

Ce sunt alergenii?

Ce sunt alergenii?
Alergenii sunt impurităţi din aer care pot determina o reacţie alergică. Într-un mediu urban, un amestec de astfel de alergeni cu alte impurităţi din aer - denumite substanţe adjuvante - precum particulele diesel de eşapament (DEP) produse de motoare şi compuşii organici volatili (COV) din materialele de construcţii, cosmetice etc. - pot transforma alergenii în alergeni puternici. La rândul lor, aceştia pot avea efecte negative puternice asupra sănătăţii, precum simptome agravate sau declanşarea unor alergii latente.

Ce înseamnă termenii COP şi EER?

Ce înseamnă termenii COP şi EER?
Termenii COP (coeficient de performanţă) şi EER (raport energie/eficienţă) descriu eficienţa de încălzire şi răcire a sistemelor de aer condiţionat. Acestea indică raportul de încălzire sau răcire furnizat de o unitate în legătură cu nivelul de energie electrică necesar pentru generarea acestuia. În acest mod, dacă un sistem de aer condiţionat generează căldură de 5 kW din energie electrică de 1 kW, valoarea sa COP este de 5,0. În mod asemănător, dacă un sistem de aer condiţionat generează răcire de 5 kW din energie electrică de 1 kW, valoarea sa EER este, de asemenea, de 5,0. Cu cât valorile COP şi EER sunt mai mari, cu atât echipamentul este mai eficient energetic.
Daikin este un membru certificat al EUROVENT – o organizaţie internaţională prestigioasă de producători, angajată în direcţia îmbunătăţirii standardelor de aer condiţionat pe toată piaţa europeană. Pentru a sprijini această acţiune, produsele membrilor EUROVENT sunt supuse unei testări riguroase în laboratoare independente. Participarea Daikin în această schemă de testare reprezintă garanţia clienţilor că valorile COP şi EER menţionate pentru produsele sale sunt precise şi fără echivoc.

Ciclul agentului frigorific: ce este?

Ciclul agentului frigorific: ce este?
Un sistem de aer condiţionat funcţionează în mod asemănător unei instalaţii frigorifice. Agentul frigorific circulă prin sistem şi îşi modifică starea sau condiţia. Există patru procese în „ciclul frigorific”.
Procese:
1 Compresorul care pompează agentul frigorific în jurul sistemului este centrul sistemului de aer condiţionat. Înainte de a ajunge în compresor, agentul frigorific este un gaz la presiune joasă. Datorită compresorului, gazul ajunge la presiune înaltă, se încălzeşte şi curge către condensator.

2 Ajuns la condensator, gazul la temperatură şi presiune înalte îşi eliberează căldura în aerul exterior şi devine un lichid subrăcit la presiune înaltă.

3 Lichidul la înaltă presiune trece prin valva de expansiune, ceea ce reduce presiunea şi, astfel, temperatura scade sub valoarea celei a spaţiului răcit. Aceasta produce un lichid frigorific rece, la presiune joasă.

4 Agentul frigorific la presiune joasă curge către evaporator unde absoarbe căldură din aerul interior prin evaporare şi devine gaz la presiune joasă. Gazul curge înapoi la compresor, unde ciclul reîncepe.
În cazul unei pompe de căldură, ciclul poate fi inversat.

Care este diferenţa dintre căldura sensibilă şi cea latentă?

Care este diferenţa dintre căldura sensibilă şi cea latentă?
Două forme de căldură sunt relevante la sistemele de aer condiţionat:
 • căldura sensibilă
 • căldura latentă
Căldura sensibilă
Când un obiect este încălzit, temperatura sa creşte pe măsură ce căldura se acumulează. Creşterea de căldură este denumită căldură sensibilă. În mod asemănător, când căldura este eliminată dintr-un obiect şi temperatura sa scade, căldura eliminată este denumită, de asemenea, căldură sensibilă. Căldura care determină o schimbare de temperatură într-un obiect este denumită căldură sensibilă.
Căldura latentă
Toate substanţele pure îşi pot modifica starea. Substanţele solide pot deveni lichide (gheaţa devine apă), iar lichidele pot deveni gaze (apa devine vapori), dar aceste modificări necesită adăugarea sau eliminarea căldurii. Căldura care produce aceste modificări este denumită căldură latentă.
Totuşi, căldura latentă nu afectează temperatura unei substanţe - de exemplu, apa rămâne la 100 °C în timpul fierberii. Căldura adăugată pentru a menţine apa fierbinte este căldură latentă. Căldura care produce o modificare de stare fără nicio schimbare de temperatură este denumită căldură latentă.
Aprecierea acestei diferenţe este fundamentală pentru înţelegerea motivului pentru care agentul frigorific este utilizat în sistemele de răcire. Aceasta explică, de asemenea, de ce termeni precum „capacitate totală” (căldură sensibilă şi latentă) şi „capacitate sensibilă” sunt utilizaţi pentru definirea capacităţii de răcire a unei unităţi. În timpul ciclului de răcire, se formează condens în unitate din cauza eliminării căldurii latente din aer. Capacitatea sensibilă este capacitatea necesară pentru scăderea temperaturii, iar capacitatea latentă este capacitatea de a elimina umezeala din aer.

Ce este presiunea/puterea sonoră?

Ce este presiunea/puterea sonoră?
Nivelul presiunii sonore (Lp)
Este o măsură a energiei sonore emise dintr-o sursă de zgomot, exprimată în decibeli sau dBA
Nivel de putere sonoră (Lw)
Este similară cu presiunea sonoră, dar măsurată în condiţii predefinite
Nivelul de putere sonoră este independent de:
 • locaţia echipamentului
 • condiţiile de mediu şi
 • distanţa de la punctul de măsurare

Curenţi de aer rece

Curenţi de aer rece
Curenţii de aer rece sunt asociaţi uneori cu aerul condiţionat şi, într-adevăr, aceştia pot fi cauzaţi de sisteme incorect proiectate. Efectul probabil asupra personalului, care rezultă din locaţia unităţii interioare şi a tiparului acesteia de distribuţie a aerului, trebuie să fie luat în considerare în etapa de proiectare.
Înălţimea tavanului este, de asemenea, relevantă. Fabricanţii echipamentelor de aer condiţionat presupun, în general, că înălţimea optimă a tavanului pentru un sistem cu expansiune directă se situează între 2,70 şi 3,50 metri. Aerul rece la temperatura de aproximativ 16 °C, livrat de la această înălţime, se poate amesteca cu aerul mai cald din cameră înainte de a ajunge la nivelul persoanelor, prevenind astfel orice senzaţie sau curent de aer.
Cu toate acestea, în aplicaţiile care nu respectă acest standard general, un sistem de aer condiţionat de calitate poate fi în mod invariabil „reglat” pentru a compensa.
În mod clar, atât amplasarea unităţii, cât şi înălţimea şi forma tavanului au o influenţă importantă pentru prezenţa sau absenţa curenţilor de aer. Explicarea acestui fapt necesită câteva comentarii cu privire la proprietăţile aerului rece. Aerul rece are tendinţa de a se „lipi” de tavan pentru un anumit timp, înainte de a coborî. Acest efect este cunoscut sub numele de efectul „Coandă” şi ajută aerul rece şi aerul dimprejur să se amestece înainte de a coborî în cameră.

Lucrăm împreună cu tine
Daikin este un veritabil partener pentru proiectarea soluţiilor de răcire de proces adecvate cerinţelor tale. Fiind partener Daikin colaboram cu tine, la locul instalării, pentru a dezvolta o soluţie personalizată pentru clădirea ta, în funcţie de nevoi, cerinţe, locaţie, restricţii ale clădirii şi altele. Indiferent dacă ești în căutarea unei soluţii plug-and-play sau dorești o soluţie complet personalizată, avem resursele necesare pentru a-ți oferi ambele variante.
Moderniziează sau înlocuieşte cu uşurinţă soluţia de climatizare existentă!
Unităţile de climatizare Daikin sunt considerate ca fiind pregătite pentru înlocuire. Concepute pentru o instalare rapidă, soluţiile pentru birouri şi clădiri de mari dimensiuni reutilizează traseele şi cablajele existente, eliminând astfel costurile suplimentare şi reducând la un nivel minim perioada de întrerupere. Unităţile flexibile, precum caseta perfect plată de la Daikin, se fixează direct în panourile standard, în timp ce intelligent Touch Manager, sistemul de management al activităţii, permite integrarea de echipamente terţe. Cu economiile de energie ridicate şi costurile minime de instalare, îți veţi amortiza investiţia rapid.
Iceberg Service, te ajută să menţii funcţionarea unităţilor de climatizare Daikin in Sibiu în mod eficient, prin punere în funcţiune şi pornire optimizate, întreţinere periodică şi preventivă, monitorizare la distanţă, îmbunătăţire a performanţei unităţilor de aer conditionat, pentru a putea beneficia de plusul de eficienţă dat de cea mai recentă tehnologie pe care o dezvoltăm.
CONTACT 0369.80.77.66
Calea Dumbravii Nr.135
Sibiu,Romania
Telefon 0369.80.77.66

comenzi@icebergservice.ro
office@icebergservice.ro
service@icebergservice.ro
Dezvoltat de Iceberg
dealer daikin sibiu
agfr iceberg
Înapoi la cuprins